21.03.2008

Summerjam

Summerjam 2008 countdown, 105 days to go...

Summerjam er en reggae festival i Køln som holdes ved en innsjø som blir brukt roing, men når festivalen arrangeres forvandles området til.. ja.. en reggae festival
. Dette året blir festivalen arrangert for 23de gang, fjorårets utgave var den første som var utsolgt, 40 000 besøkende. Tørr ikke å begynne med oppramsing av hvilken storheter som har besøkt festivalen, men det er mange. Artister til årets utgave er godt i gang og på bildet ser du en poster for den 23de festivalen.

ALBOROSIE
BERES HAMMOND
BUJU BANTON
COMMON
CE’CILE
CLUESO
CULCHA CANDELA
JAH CURE
LADY SAW
LUCIANO "THE MESSENJAH"
MISS PLATNUM
PANTEÒN ROCOCÒ
PATRICE
QUEEN IFRICA
ROY PACI & ARETUSKA
SHAGGY
SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR
TARRUS RILEY !!!
THE BLACK SEEDS
KY-MANI MARLEY
Line up'en begynner å komme seg nå, personlige favoritter i tjukk skrift. Var nettopp et nytt artistslipp, ble litt skuffet over at Tiken Jah Faloy og M.I.A. ikke var der, kom over en poster med disse på, men får bare vente og se om de blir bekreftet.
JAHCOUSTIX & DUBIOS NEIGHBOURHOOD
ZIGGY & THE RENAISSANCE BAND
REBELLION THE RECALLER
BLACK DILLINGER
IRIE REVOLTES
VOICEMAIL
PRESSURE
ALAINE
Mangler litt på dancehall styleee, men det kommer garantert et par headlinere til. Er så sykt heppen på artister som Mavado, Munga, Busy Signal, Einstein, Serani (!!), Demarco, Vybz Kartel eller Elephant Man. Khari Kill er også høyt på ønskelisten. Lurer på om de klarer å toppe soundsystem programmet ifjor, har enda ikke sluppet noen av dem. Irriterende å ikke kunne noe tysk, forstår jo ingenting på summerjam forumet, hvis noen føler for å sjekke ut eller oversette, trykk her.

Et lite reisebrev fra ifjor:

Doh, Eliassen, Bajong, Jan skiiskiii, Joddski, F. Bakkemo (A. Bakkemo bak kamera)

Bodø Rasta var der og fant seg et fint lite sted også kjent som Bærum, Camp Nordland. Vi fikk med oss artister som Anthony B (yagga yagga yo), Alborosie, Perfect, Gentleman, T.O.K., Bitty McLean, Israel Vibration, Horace Andy, Turbulence, Tony Rebel, Sizzla, Beenie Man, Collie Buddz, The Roots, Talib Kweli. Kan ramse opp mer, men sjekk istedet programmet fra 2007 <-- der. Jeg var den eneste i reisefølget som fikk med meg Talib Kweli, vandret rundt alene med en svær stokk og uten mobil, skulle få meg den franske gruppen I.A.M., plutselig var han på scenen istedet, mye classics.

Sentinel, Pow Pow og Massive B i dancehallteltet var hinsides alt, småskuffet for at jeg ikke var der mer, men det skal gjørs opp for i år! Mester E stilla vell? Noen artister skuffet mer enn de overbeviste, men alt i alt var dette en syk opplevelse, fette bra stemning, fette bra folk og strictly najse vybz. Litt minus at Bajong ble utsatt får pøbel business, badmind people dem. Apropos badmind, jeg burde beklage til de som ble berørt av meg og Captain Morgan første kvelden, me nuh badman, just drunk. Gjøglersirkus, hyggelige belgiere, gjøgler-Marius som dukket opp fra intet, powerstation/Kraftwerk og Helga var funny.

Fylket til venstre og til høyre.. schnipschnip (type: ute)

Nordland var representert som dere ser på bildet. Haha, ble spurt utallige ganger om hva det var slags flagg, endte alltid opp med å mumle et eller annet om "its a traditonal nordland boat, its our county flag", finfin icebreaker tho, kom i kontakt med noen folk fra Skåne som faktisk hadde sett fylkesvåpenet før. Alle så ut til å mene at det var et veldig fint flagg, props til Bajong. Minn meg på å ikke bryte av verdens største gren fra et tre neste gang vi skal ha flaggpåle, ble tungt som faen, tippa nesten over med den svære stokken etter et par.. ehm.. blås. Brukte flagget og stokken som hodepute når jeg la meg i gresset ved sirkuset og ventet på Collie Buddz. Fylket var en god venn da.

Anthony B som avslutning var euforisk! Bakkemos, Bajong, unge Eliassen og
undertegnede fikk en perfekt plassering i folket blant de
20 000ish(?). Kan ikke beskrives. Bajong har skrevet et finfint reisebrev fra festivalen for Feedback fanzinen av xrk, kanskje det dukker opp her på bloggen innen 105 dager. Det var så bra at jeg nesten glemte å nevne at jeg var uten baggasje, telt, mobil, sovepose og klær under hele festivalen... Boxer styla whut! (bajong og eliassen knows + alle feedbackfanzine lesere... thnx bajong)

I år blir det stor camp inna Nordland styla med Bodø Rastas og alle andre som vil join, var en til camp med Bodø folk et godt stykke unna som ble oppdaget da de spilte Manna - Gå Ned På Kne på stereo, big up!
Har begynt oppladningen på facebook, Bodø Rasta - Summerjam 2008.


STOKA


to be continued...

2 kommentarer:

Erik sa...

Fiyaah! Begynner å bli mer og mer sikker på at jeg må stille i år og!

Feskos sa...

Dunn know!
ska få en fin nordland styla-camp!